BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMMUALAIKUM WBT


SELAMAT MEMBACA...

iklan sikit

iluvislam

my pet

Friday, 6 March 2009

what a day...hmmm....




salam wbt...
semalam buat bnyk benda yg bes.
pagi ada practical lesson. subjek:реанимация (baca: reanimation a.k.a intensive care).
best. belajar banyak benda sambil bersuka,sbb doktor tu chill. antaranya, nak wdraw blood(ahaks,xpandai pun), intubation (yg ni best) n PCR. sambil2 tu try2 nak selamatkan patung yg choking(haha), tp x berjaya,sbb xcukup kuat.
cakap pasal ambil darah ni,teringat pulak masa 1st time nak ambil drh orang(i mean real ppl),siap kena marah lg dgn org tu,maklumlah x pandai, las2 MA (baca: medical assistant) tu yg kena tlg buat...n ingat lg waktu psg IV drip dulu,bnyk kali buat,tp xlps2, siap kena marah lg dgn patient tu(rileks la bang,org baru tgh bljr)...insyaAllah dgn praktis lebih lagik, pakcik2 dan makcik2 akan rs selesa bila saya ambil drh...hihi
ok,selesai praktis.
petang tu, sebagai salah satu agenda kelas philosophy yg mmg bosan giler n xtau apa pun pentingnya kena bljr philo ni, kitorg beramai2 ikut cikgu pergi tgk konsert...yay!!!lagi best dr dgr n tulis lect dalam bahasa rusia tu...:-))))
venue : дворец культуры имени Бауман a.k.a Bauman's door of culture...
ok,when i mention concert, bkn la mcm concert rock yg semua head banging n jerit2 tu. yang ni more to orchestra type, jenis golongan elite(cewah,perasan giler)...tp sbb ,masuk free kan,layan je la. ada gak angan2 nak tido je kat situ, but the concert turned out to be NOT SO boring. so xjadi tido,hihi...
i like the most d first performance, a lady playing violine. menusuk kalbu. best. video

video

video
ini antara yg bes. video yg 3rd ni pun agak bes, dia main percussion. i find it unique, dgr mcm russian style pun ada gak. tgk la,semua org khusyuk tgk benda ni...hihi

video
ini pulak yg kurang bes, suam2 kuku je pformance nye.huhu. (btw,sori,video ni bnyk yg terbalik, ahaks, so obvious i havent mastered d correct way to use my handphone camera..:-(( )


ni la perempuan yg main violine tu, bes.


teka apa yg ppuan ni tgh buat...hihi...yg ni MC orchestra tu,sgt bersemangat. actually nk tnjk rantai dia yg berkilat2,tp xnmpk sbb guna flash kot...hihi

d MC even recited a poem. как я вас люблю (baca : kak ya vas lyublyu : how i love you)


yang ni pun bes performance nye...nyanyi soprano. n d lil kid is her son i think.

ok, i intentionly took dis photo, juz to show u guys d heels middle-aged women here like to wear...even i wont wear heels dat high...

ok, ini lah gmbr2 pnglaman pertama menonton orchestra. mayb this is d 1st n d last kot. syok mmg syok, tp x la minat sgt. hihi...

2 comments:

irshadian said...

hahaa doktor pon belajar falsafah, ingatkan falsafah pendidikan sj. memang bosan

raihan said...

aah, ni adalah antara subjek yg paling BOSAN...haha...