BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMMUALAIKUM WBT


SELAMAT MEMBACA...

iklan sikit

iluvislam

my pet

Monday, 6 April 2009

perjalanan hidup pada 6 april 2009

salam...
mari list down apa yg dah di buat dr pg td sehingga pukul 9.22pm ni...

1. bangun pg, smbhyg subuh, tido balik, mandi
2. pegi kelas, balik kelas
3. pegi makan secara berjemaah kat east buffet...(kenyang giler,alhamdulillah,hihi,gmbr akan di upload kemudian)
4. balik ke hostel dgn perut kenyang giler, smbhyg zuhur jemaah, smbhyg asar jemaah
5. pegi bilik vietnam nak amek fotostat,tp jadik bad mood sbb dia xdak kat bilik
6. berfacebooking,vietnam kol,pegi amek fotostat,sggh bilik 501 n 502 antar krts fotostat
7. balik bilik dgn niat nak studi
8. ym dgn syamsi, terkutuk seseorg(sori kalau anda terbaca entry ni,huhu)
9. sembhyg maghrib jemaah, baca Quran, nak sambung studi
10. berfacebooking, tulis blog

skrg 9.27pm,dah siap tulis list, tp ada bnda2 yg xtulis,sbb xbrapa penting

td duk pikir2 apa yg nak ditulis, lps2, teringat pesan ustaz amin, supaya cuba recall balik apa yg kita buat spnjg hari, dan dr situ, kita akan sedar dan rs bersyukur dgn nikmat2 yg Allah kurniakan. menurut kata ustaz lg, cuba untuk mngucapkan syukur dalam bahasa melayu(sbb kita lebih phm bahasa sndiri, dan kita lebih maksudkan bila guna bahasa sndiri), so baru nak cuba untuk buat hari ni, smoga hari2 lps ni akan lebih istiqamah( sy mmg ssh nak istiqamah, xkonsisten)...syukur pada Allah,aku bgn pada pagi ni masih bernyawa,masih dlm nikmat islam dan iman, masih dpt menghirup udara(free ja,xpayah byr), masih cukup serba serbi, masih ada keluarga tersayang, masih dpt makan bes2, masih ada tmpt tggl, etc,etc...xcukup 1 page rsnya nak list down semuanya...syukur,syukur,syukur,alhamdulillah...

tp kalau tgk balik list2 kat atas tu,kan...belum cukup mengikuti the way of life yg sepatutnya,kan(islam is d way of life)? siap ada kutuk2 org lg,xbaik tu(huhu,mengutuk diri sdiri skrg ni),pas2 ada jugak bnda2 x elok yg lain dibuat sbnrnya(tp xpayah lah nak bukak aib sendiri,kan...huhu) mohon Allah pelihara hati ini dr perkara2 mazmumah...ameen... :-)

Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan? (surah ar-Rahman : 21)


p/s untuk diri sdiri : la tahzan, ssgghnya apa yg jadi x akan sia2, pasti ada hikmahnya...





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




wallahualam

3 comments:

syamsiwahsyi2908 said...

salam..uiks..ada nama saya tu (perasan je,macam la nama sy sorang..hehe)...awak ada kutuk org ke?hihi..sy xder kutuk,sy ngumpat..haha..xpe, pahala pegi kat dia..hihi

raihan said...

salam...
ye2 ci syamsi...mmg ngumpat la tu sbnrnya...huhu
xpe2,nnti sy mntk maap bg pihak awak jugak...:-))

syamsiwahsyi86 said...

salam..xper2..x yah minta maaf bagi pihak sy,,rasenye x de benda yg perlu nak minta maaf..huhusy x mengata die kan....?