BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMMUALAIKUM WBT


SELAMAT MEMBACA...

iklan sikit

iluvislam

my pet

Sunday, 21 December 2008

nasi lemak edisi kukus...

malam ni,teringin lg nak mkn nasi lemak...oleh sbb dah lama teringat2 nak try buat nasi lemak kukus,so arini try la jugak...teringat pulak,dulu ada bawak beras pulut,niat hati mula2 tu nak buat pulut seri muka dgn beras tu,tp skrg dah xrs nak buat pulak(bnyk sgt telur n beras yg nak kena buat,cpt muak pulak tu)balik mesia nanti tggu mak buat je la,sdp!!!

ni la hasilnya...nasi lemak kukus, dgn sambal ayam campur sotong(itu je bahan yg ada dlm peti,sikit ayam,sikit sotong,walaupun tau x elok campur darat dgn laut,tp dah tpaksa,huhu)
kaler sambal x nmpk mcm sambal,more like kuah kari je,huhu,rs pun x mcm sambal...tp layan je la...
ada org ckp,nasi ni rs mcm lemang,huhu,xpe la,i take it as a compliment...:-p

2 comments:

Amirul said...

Assalamua'laikum..jeng3..pengkritik terbaik kini sdh tiba..hehe..ns lmk tu mmg nmpk sdp tp kuah die agak mengelirukan..mcm rendang pun ade..hehe..jgn mrh aaa..tp bisa membuat air liur penonton meleleh..hehe..maksu rai ni mmg pandai msk..hehe..apepun,trskan usaha anda memasak ns lmk edisi kukus..hehe..blh buar brand ni maksu rai..hehe.. :-P
Afwan.. :-)

raihan said...

waalaikummussalam...wah2,pngkritik terbaik,takutnyer,hihi...:-p bagus la nmpk mcm rendang,bkn sng ooo nak buat rendg,hihi...kiranya mcm mkn lemang dgn rendang la kot...dah awk kata sambal mcm rendg,org lain kata nasi mcm lemak...mntap jugak,haha...haaa,dah kutuk2 mskn sy baru nak mntk maap,hihi,xpe2,sbb awak kawan org tu(mrgkp kawan sy jugak),sy maapkan...hihi