BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMMUALAIKUM WBT


SELAMAT MEMBACA...

iklan sikit

iluvislam

my pet

Friday, 19 December 2008

yippee...kek cokelat...

salam...

ngantuknya,sepatutnya skrg dah tido,tp sbb td buat kek tgh2 mlm,so terpaksa la tggu kek tu masak...sepatutnya ikut resepi,katanya cuma 45min,tp agaknya sbb org yg ltk resepi tu guna oven berkuasa tnggi+kipas yg power,so cpt la kek dia msk...kita yg guna oven pinjm je(xle kutuk oven tu,haha,nanti owner dia a.k.a acap,xbg pnjm dah),so end up sampai 2jam baru masak sepenuhnya...:-p alhamdulillah,walaupun mula2 ingatkan dah xjadik,sbb dia naik xsekata,tp at last hasilnya bole la thn...kek ni dibuat in collaboration with owner of d oven(acap ler,dia yg paksa buat kek ni)...tp x buat topping,coz xde bhn,n xde masa yg bnyk...kalau ada topping,mesti mngancam,hihi...

x sempat nak amek gmbr,dah dipotong dan di ngap oleh mulut2 yg xsabar(mulut saya lah tu,hihi...)

oleh sbb sume org dh tido,xsmpt nak jamu sesapa,except maryam yg blum tido...so,i decided to bring the cake to class 2moro...alang2 mnunggu tu,bole la ngap2 kat kls tu...:-p


ini lah rupa kek yg dah di pack ke dlm bekas utk bawak ke kls esok...



kita tutup pulak bekas tu,xlarat nak tggu dia sejuk dah...ngantuk sudaa...


kena bawak bekal air masak ke kls,nanti jenuh nak mncarik air lps mkn bnda2 manis ni...tekak sy xthn sgt bnda2 manis ni,mesti kena ada air utk neutralize balik rs...huhu

time 2sleep,esok kang xbgn nya pulak...

lps ni nak try buat kek sarang semut@gula hangus...teringat mskn mak kat rumah...td patutnya nak buat kek tu,tp xlarat nak tggu sbb kena peram adunan tu for 3-4hours...:-( tgk la bila dah free sikit nanti,insyaAllah try buat...

p/s: bette,juz in case ampa lalu sini,ni la rupa kek yg km buat td tu...sila2 tgk,jamu mata...

6 comments:

dayah said...

sedap!!thanx rehan~buat la slalu
;p

raihan said...

aiks..hihi,jgn2...gumuk maa....

peesee86 said...

huhuhu..ra1han,asal kte cam tak pnah rase pun? *bl1nk3* ;P

raihan said...

eh,smlm tu bkn ampa ke dlm bilik tu?hihi,xkan la org lain...:-(

NabZie said...

nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!raihan dah abes ker?kekeke

raihan said...

next time eh nab...hihi,ari2 sj ja try2 buat dgn acap...kemaruk sgt nak mkn kek cokelat...